Buzza välling…


Välling är gott....å hörs sen...

Äntligen skall jag som Buzzador få testa något ätbart…eller mitt lilla knytt ska. Anmälde mig för en tid sedan till kampanjen för Mild Fullkornsvälling från Nestlé.

Har sedan Dante var ca 5-6 mån försökt att ge honom välling eller ersättning som komplement till ammningen men det har inte gått som planerat. Först vägrade han dricka ur nappflaska eller mugg alls och sen så visade han klart att han inte är någon vällingsälskare. Jag har nu försökt med nästan alla sorter som finns på bebishyllorna i butikerna…Det är samma problem med gröt. Massor av pengar rakt ner i soptunnan. Sempers välling går inte alls…Nu kör jag med Nestle´s NAN 2 modermjölksersättning och en kväll drack han över 100ml och en annan kväll runt 45-50…Men ännu så är mammatutt no 1.

Sempers sorter är väldigt tjocka och gryniga medan jag redan konstaterat att Nestlés produkter är lena och släta i smaken. Faktum är att Dante inte varit så sugen på mat heller men faktiskt har vi äntligen lyckats hitta ett par favoriter i Nestlés sortiment. De är dyrare men om han nu äter så får det vara så…hur dyrt är det inte att köpa billigt som man ändå kastar?!.

Dante blir nu snart 10 månader och mamman vill gärna att han slutar amma på nätterna, sover i sin egen säng och helst sova hela natten. Med välling i magen kanske det kan bli så. Hoppas nu på att Fullkornsvällingen skall slå an en ton hos den lilla gynnaren 🙂 Det är nog den enda sorten vi inte testat hittills. Skall bli spännande….Jag tycker om att amma så det är inte det men lite låst blir man ju ibland, det är jobbigt att bli biten HÅRT och när han äter 8 ggr/natt så kan man lätt känna sig energifattig dagen efter 🙂

Men framförallt, bebisen ligger under  sin viktkurva och har så gjort ett tag nu…det vill vi ju skall vända såklart!!!.

Har du eller har du tidigare erfarenhet av bebis som absolut inte vill byta ut tutten mot välling eller gröt?…Kommentera gärna….

To be continued….

Provade gröt första gången-Man anar skeptismen redan här...O inte har det blivit bättre 7 mån senare...

Katja

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s