V 36+2 eller som jag föredrar att se det v 37


Bild från Babycenter

Barnet:

Samlar energi

Nu samlar bebisen på sig den näring som behövs under förlossningen – för det är ett jobb att födas. Hon eller han drar in fostervatten i lungorna och pressar ut det igen, om och om igen. Det sista av det här vattnet pressas ut vid förlossningen.

Mamman:

Ladda med kolhydrater

Du känner förmodligen värkar oftare och starkare. Det är ingenting att oroa sig över. Se det som en väckarklocka: Nu är det dags att ladda med kolhydrater, som pasta och bröd.

När förlossningen börjar kommer du att bränna cirka 500 kalorier i timmen. Att föda barn är som att springa ett maraton, och det är bra om du är förberedd. Vila mycket, ät ordentligt och ladda upp med kolhydrater så går det enklare.

Källa: Libero

Återkommer med mina egna kommentarer senare…

3 thoughts on “V 36+2 eller som jag föredrar att se det v 37

 1. Hehe känns som det kan va bra o ha bindor av modell lite större hemma efter förlossningen =)

  Vet inte riktigt vad som görs på en förlossningsplanering,men antar att det är precis vad det låter som =) Ska göra ett ul då för att kolla alla värden osv så bebisen har fortsatt växa som h*n ska.. Blir mitt 4e UL!

  Det har vart prat om igångsättning för min del hela graviditeten pga en grej som hände när jag var gravid sist (4 år sen) och läkarna vill inte att jag ska gå över tiden så det blir igångsättning senast 1a april..

  Jag slapp faktiskt halsbrännan helt i några dagar.. Det var underbart! =)

  Jodu skulle inte göra nånting alls om bebis fick för sig att titta ut nu.. =) Börjar få mensvärks-liknande känsla i nedre delen av magen o bak i ryggen =/ och sen igår så gör en del sammandragningar ont…

  Kram

 2. Hello =) Tack detsamma 😉

  Jag mår bra bortsett från att jag fått tillbaka den hemska halsbrännan… Hade några dagar när jag inte kände ngn halsbränna vad jag än åt =P Annars känner jag inte så mycket just nu =) Men jag vill ändå ha ut den lilla nu =P

  Nä har inte funderat så mycket på förlossningen,ungen måste ju ut på ett eller annat sätt.. Inte ens efter programmet på tv:n igår började jag fundera =P Måste va något fel på mig eller så har jag inte fattat att det trots allt börjar närma sig nu =D

  Börjar känna av lite smått illamående ibland,och ”mensvärk” i nedre delen av mage o bak i ryggen.. Vet inte om det kan ha med saken att göra.. Får mer o mer sammandragningar/förvärkar =) Men ska ju som sagt på UL och förlossningsplanering den 24/3 så jag hoppas att det blir något bra bestämt då =)

  Kram

 3. Grattis till oss som är inne i v.37 nu =D Tänk va tiden går fort,och jag längtar så galet mycket till 24/3 när jag ska på nytt ul och förlossningsplanering =) Vem vet,kanske får en Mars-bebis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s