Adios v 33 nu börjar v 34


Bild tagen från babycenter.se

Bebis

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Mamman

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här ”övningssammandragningarna” för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller ”verkliga” sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Källa: blimamma.se

Mina kommentarer:

Halsbränna blir inte bättre, ibland känns det som små glasbitar sakta trycker sig genom strupen. Äter Gaviscon som halstabletter. Spelar egentligen ingen roll vad jag äter men borde väl låta bli att föda halsbrännan med apelsinjuice….

Jag är faktiskt inte så jättestor, har fortfarande bara fått mage. Åtminstone vad jag kan se själv. Den är fortfarande högt hållen så det är småbesvärligt att andas, allra helst om jag ätiti för mycket eller känner mig stressad.

Fogarna gör stundtals väldigt väldigt ont. Jag är ju så envis och skall absolut ut och promenera med hundarna. Jag sa till darlingen att jag har nog bättre kondis nu än när jag var icke-gravid och det stämmer förmodligen.

Bebis är stor nu, det känns tydligt för han gör illa mig när han rumlar runt eller rumlar det känns mer som han pressar på och sträcker på sig och placerar knän och armbågar lite här och var…Stundtals vrålar jag av smärta 🙂 Ibland känns det som han ligger och klöser och biter mig men det kan han väl inte, haha.

Har en hel del sammandragningar och har ett enormt tryck nedåt samt en del förvärkar som då och då liknar menssmärtor. Igår drog ena vovven omkull mig på rumpan och efter det upplevde jag mer av både fogsmärtor och sammandragningar. Blev lite rädd även om jag inte tyckte jag landade så hårt. Men man är väl skör antar jag.

Bara 6-7 veckor kvar nu hoppas jag-För även om jag mår jämförelsevis bra så är det lite jobbigt nu och man längtar ju efter knyttet därinne ♥

Whole Lotta Love

Katja

 

3 tankar om “Adios v 33 nu börjar v 34

 1. Åh va typiskt :/ Här tänkte jag ju va snäll o tipsa om något bra 😦

  Jaja det är väl tur i oturen då att det inte är så lång tid kvar 🙂 Sitter själv med jordens halsbränna just nu :/ Har faktiskt varit bra nu i några dagar *peppar peppar ta i trä*

  Nej har inte tagit reda på könet,det får bli en surprise 😀 Men blir faster till en liten kille vilken dag som helst 🙂 BF var den 9/2 🙂 *spännande*

  Ha de bäst!

  Kram

 2. Hallå gumman!

  Gött för oss att äntligen va inne i v.34 =) Inte lång tid kvar nu!

  Ang. halsbrännan som är hemsk så kan jag (om du inte redan testat) tipsa dig om att pröva bikarbonat,absolut inte gott men det funkade på mig när det var som värst.. Trots att INGET annat funka!

  Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s