32 v till historien idag gör v 33 entré…


Barnet:

Ökar 250 gram i veckan

Under de kommande fyra veckorna kommer din bebis att växa något enormt.

Han eller hon sover mycket. Eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover, vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats.

Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Han eller hon kan svettas nu, något som för tidigt födda barn inte kan.

Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om kanske kan finnas lite kvar på ryggen eller axlarna på den nyfödda bebisen.

Runt den här tiden har vissa barn ställt sig på huvudet i bäckenöppningen, klara för födseln. Det kallas att bebisen är fixerad. Det är inte ovanligt att barn nummer två väntar med att fixera sig ända tills förlossningen startar.

Mamman:

Magen sjunker

Har du märkt av att magen har sjunkit? Det kanske är för tidigt, men då vet du åtminstone vad du har att se fram emot! Det är när barnets huvud tränger ner i livmoderhalsen allt flyttar sig nedåt, man talar om att magen sjunker. Vissa menar att det känns som ett mirakel. Det blir med ens lättare att andas igen! Andra hävdar bestämt att de har fått tillbaka sin midja…

Oroa dig inte om din mage inte verkar ha sjunkit. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att bebisen sjunker precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när bebisens huvud når bäckenbottenmusklerna, det känns som det sticker, nästan som en liten elchock. Vila på sidan. Det hjälper till att minska trycket på leder, nerver, blodkärl och artärer i bäckenet.

Oroa dig inte om din mage inte verkar lägre. Detta inträffar inte vid varje graviditet. Det är också vanligt att barnet sjunker ned precis innan värkarna börjar, eller under värkarbetet.

Det kan vara lite obekvämt när barnets huvud når bäckenbottenmusklerna. Det är en stickande känsla. Ligg på sidan. Det hjälper till att minska trycket i bäckenet och på nerver, blodkärl och artärer i bäckenregionen.

Fredagens barnmorskebesök bjöd på dessa siffror:

Vikt: 68 kg

Har alltså inte gått upp nåt alls de sista 2 veckorna & hur det än låter känns det skönt. Man ska inte, men jag viktnojar lite…Hade ju några överflödiga kilon redan innan pga sommarens syndiga leverne med öl & grill

Har ökat 7-8 kg totalt

SF Mått: Ökat 2 cm till 31 cm sedan förra gången

Trots lite otäcka lila strimmor är magen ganska söt, har i stort bara fått mage och jag bär den framåt…I och för sig så påstår ”vissa”att min ändalykt lagt ut…Vet inte om jag håller med…stryk skulle ”vissa”  ha och komma och säga sådana hemskheter 😉

Bebisens hjärtljud varierade mellan 128-140 slag Helt normalt enligt bm

För övrigt kan jag berätta att bebbe har bökat sig ner och börjat lägga sig till rätta med huvudet nedåt. Det kände Bm tydligt. Hjärtljuden hittades långt ner också.

Detta misstänkte jag så jag denna vecka känt att nåt ändrats och det gör rejält ont och trycker på nu

Det är en bebbe som antingen är utrustad med vassa föremål eller vassa knän & armbågar kan mamman meddela 😉

Gör så ont så jag vrålar rakt ut i bland när han bökar…har som en hajfena som ilar kors och tvärs över magen ganska ofta nu

Har fortfarande lite svårt att andas men ser att magen sjunker neråt så jag hoppas det blir lättare snart

Det jobbigaste just nu är att min helvetes tinnitus löpt amok ordentligt vilket leder till lite ångest, nedstämdhet och sömnsvårigheter

Halsbrännan är inte bara billig nu-Den är gratis 🙂

Whole Lotta Love

Katja

 

 

 

One thought on “32 v till historien idag gör v 33 entré…

  1. Ja grattis till oss 😀

    Nja de mesta stora sakerna är klara,vagnen är inte hämtad ännu.. Men den kommer i mitten av Mars 🙂

    Behöver nog bara fylla på klädförrådet lite och så blöjor o såna nödvändigheter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s